Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Παναγία η Εικονίστρια της Σκιάθου στο Βόλο

Παρασκευή, 23 Μαϊου, 2014



Μεγάλη τιμή και ευλογία για την πόλη του Βόλου και την Τοπική μας Εκκλησία περιποιεί η έλευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Εικονίστριας, εφόρου και προστάτιδος της Σκιάθου, στην πόλη μας, για πρώτη φορά, μετά την θαυματουργική εύρεσή της το 1600.

Το Ιερό Θαυματουργικό Εικόνισμα θα υποδεχθεί ο Κλήρος και ο λαός της πόλης μας τη Δευτέρα 26/5, στις 7 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Νωρίτερα, στις 6,30 μ.μ. η Εικόνα της Παναγίας της Εικονίστριας θα αφιχθεί στο κεντρικό λιμάνι του Βόλου, απ' όπου θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή, με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως. Μετά την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ναό της Αναλήψεως από τη Δευτέρα 26/5 έως το Σάββατο 31/5. Για την διευκόλυνση των προσκυνητών ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ., ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ  26  ΜΑΪΟΥ 2014

ΩΡΑ 7.00-9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ  ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ

ΩΡΑ 7.00  ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Εικονίστριας, στα Προπύλαια του Ιερού  Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, από τον Ιερό  Κλήρο και τον  φιλόχριστο Λαό. 

Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος.

ΩΡΑ 9.00-10:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

 

ΤΡΙΤΗ  27  ΜΑΪΟΥ  2014

ΩΡΑ 7.00-9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ:  Όρθρος και Θεία  Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο Λόγο. 

ΩΡΑ  6.30-8.00: ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός της  Εορτής της  Αποδόσεως  του  Πάσχα. Το  θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πρωτ. Γεώργιος Σταματάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σκιάθου, με θέμα: «Η Παναγία στα έργα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη».

ΩΡΑ 8.00-9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ:  Καταληκτήριος συνάντηση των  Μελών  του  Κύκλου  Μελέτης Αγίας Γραφής Γυναικών της Ενορίας μας, στην αίθουσα « Αρχονταρίκι» του Πνευματικού  μας  Κέντρου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2014

ΑΠΟΔΟΣΗ  ΤΗΣ  ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ  ΠΑΣΧΑ.

ΩΡΑ 7.00-10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου  Δημητρίου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς  Μητροπόλεως, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ  ΕΟΡΤΗΣ  ΤΗΣ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ.

ΩΡΑ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Ακολουθία  της Ενάτης  Ώρας  του  Πάσχα.

ΩΡΑ 7.30 ΤΟ  ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του  Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

ΩΡΑ 9.30 ΤΟ  ΒΡΑΔΥ: Λιτάνευσις της  Ιεράς Εικόνος δια των οδών Γκλαβάνη-Αναλήψεως-Γαμβέτα-Ρήγα Φεραίου-Κ.Καρτάλη-Αναλήψεως με τη συμμετοχή της  Φιλαρμονικής του  Δήμου Βόλου και  Στρατιωτικού  Αγήματος.

ΩΡΑ 11.30-12.30  ΤΟ  ΒΡΑΔΥ: Βραδυνή Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος  του π. Χρήστου  Παλάγγα.

 

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2014

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ  ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ  ΘΕΟΥ ΚΑΙ  ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ  ΙΗΣΟΥ  ΧΡΙΣΤΟΥ

ΩΡΑ 7.00-11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ: Όρθρος και Πανηγυρική  Θεία  Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ.  Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, μετά Θείου Κηρύγματος.

ΩΡΑ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Αναληφθέντα Κύριο, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2014

ΩΡΑ 7.00-9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει και το θείο Λόγο.

ΩΡΑ 6.30-8.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

ΩΡΑ 9.30-12.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ιερά Αγρυπνία, η  οποία θα περιλαμβάνει τις  Ακολουθίες του Όρθρου  και της  Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, οποίος θα κηρύξει και το Θείο Λόγο. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τελεσθεί το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου προς αγιασμό των πιστών.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  31  ΜΑΪΟΥ  2014

ΩΡΑ 7.00-9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ: Όρθρος και  Θεία Λειτουργία.

Τελετή αναχωρήσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Εικονιστρίας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  1  ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΩΡΑ 7.00-10.30 ΤΟ  ΠΡΩΙ: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη, Ιεροκήρυκος  της  Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο Λόγο .

ΩΡΑ 6.30-8.00 ΤΟ  ΒΡΑΔΥ: Ακολουθία του Εσπερινού, στο τέλος του οποίου ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, θα ομιλήσει με θέμα: «Παναγία και Ανάληψη».





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ