Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος προς τους Νέους στο περιφερειακό Φεστιβάλ της Εκκλησίας στο Βόλο : «Όλοι μαζί συγκροτούμε την Εκκλησία του Χριστού και σεις είστε η καρδιά της Εκκλησίας».

Δευτέρα, 16 Μαϊου, 2011



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου με διοργανώτρια την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Φεστιβάλ Νεολαίας της Εκκλησίας για Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία & Ήπειρο.

Η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει καθιερώσει σε ετήσια βάση Πολιτιστικό πρόγραμμα για εφήβους και νέους, ανά την Επικράτεια, με σκοπό τη δημιουργία κινήτρων για καλλιτεχνική δραστηριότητα και πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία στις Ιερές Μητροπόλεις,  την επικοινωνία μέσω της Τέχνης των καλλιτεχνικών ομάδων και γενικότερα μεταξύ ενοριών των Ιερών Μητροπόλεων καθώς τον εμπλουτισμό της Ηλεκτρονικής Τράπεζας Κατήχησης και Πολιτισμού www.catichisis.gr.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι νέοι που συμμετείχαν ερμήνευσαν, τραγούδησαν και χόρεψαν έργα εμπνευσμένα από την χριστιανική πίστη και την Ελληνική παράδοση,  με μοναδικό τρόπο.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες  τόνισε μεταξύ άλλων : «Η κρίση δεν πρέπει να είναι η μοναδική μας απασχόληση, αλλά αποτελεί ένα γεγονός που δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.... Αυτές τις μέρες αυτό που κάνετε είναι η απάντηση ότι η ζωή μας δεν είναι μόνο χρήματα και καλοπέραση..... Ζωή είναι η συνάντηση του ανθρώπου με το θεό και το συνάνθρωπο».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος  μετέφερε τις ευχές του Μακ. Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες, παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν αυτή την αξιόλογη προσπάθεια.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ