Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Αποστολική ενότητα πρότυπο για την Εκκλησία». Τιμήθηκε η Σύναξη των Αγίων Αποστόλων στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2014



Σε κλίμα κατάνυξης τιμήθηκε η Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Τοπική μας Εκκλησία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αγριάς, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του τόνισε τη σημασία της ενότητας μέσα στην Εκκλησία, την οποία οι Απόστολοι διαφύλαξαν και στερέωσαν με τρόπο Συνοδικό, κατά την 1η Αποστολική Σύνοδο το 49 μ.Χ. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «η ενότητα αποτελεί την πεμπτουσία της Εκκλησίας και της ζωής μας. Είναι η ενότητα που ξεκινάει πρώτα - πρώτα από τον ίδιο μας τον εαυτό. Στη συνέχεια γίνεται ενότητα με τον Θεό και την παρουσία Του στη ζωή μας και τέλος εκφράζεται στη σχέση μας με τον συνάνθρωπό μας. Γινόμαστε άνθρωποι από τη στιγμή που θα συναντήσουμε τον συνάνθρωπο, από τη στιγμή που θα παραχωρήσουμε ένα μέρος του εαυτού μας και θα δεχτούμε τον άλλον, από την στιγμή που θα κάνουμε την πίστη μας στην Τριάδα, πράξεις αλληλεγγύης, ενότητας, προσφοράς και θυσίας...»

Ανήμερα της εορτής ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ