Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, συντηρείται και αποκαθίσταται το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Νικολάου και Αγίων Πάντων Μακρινίτσης

Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2014



Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου και με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, εντάχθηκε το έργο: «Συντήρηση και Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και Αγίων Πάντων, στη Μακρινίτσα Πηλίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», με χρηματοδότηση ύψους 420.000 ευρώ. Το έργο της αποκατάστασης του σημαντικού αυτού Μνημείου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσας, ανέλαβε να υλοποιήσει η μειοδότρια εργοληπτική εταιρεία «VASARTIS Ε.Π.Ε.». Ήδη τα συνεργεία έχουν εγκατασταθεί, στα οποία θα απασχοληθούν και κάτοικοι που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Μακρινίτσα.

  Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και Αγίων Πάντων Μακρινίτσας, το «Κρυφό Σχολειό», όπως αλλιώς είναι γνωστό στους πιστούς της Μαγνησίας, είναι ο τρίτος κατά σειρά Ναός που ανακαινίζεται εκ βάθρων στην Μακρινίτσα. Έχει προηγηθεί η πλήρης ανακαίνιση των Ιερών Ναών του Τιμίου Προδρόμου στην πλατεία της Μακρινίτσας και ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Κακουνά.

  Στόχος και επιδίωξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου είναι να συνεχισθεί η προσπάθεια συντήρησης και αποκατάστασης όλων των Ιερών Ναών του γραφικού χωριού του Πηλίου καθώς και η δημιουργία του πρώτου στην περιοχή Εκκλησιαστικού Μουσείου, στο οποίο θα εκτεθούν τα πολύτιμα κειμήλια των Ιερών Ναών της Μακρινίτσας.

  Με την πραγματοποίηση αυτού του οραματισμού, η Μακρινίτσα θα καταστεί σε Πανελλήνιο αλλά και Διεθνές επίπεδο, ένας θρησκευτικός τουριστικός προορισμός που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες, συντονισμένα και οργανωμένα, να λαμβάνουν μέρος σε ένα πρόγραμμα θρησκευτικής περιήγησης στους σημαντικότερους εκκλησιαστικούς σταθμούς, με ξεναγήσεις, ακολουθίες και φιλόξενη διάθεση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προβολή του τόπου μας, στην ανάδειξη της ιστορίας του, στην τόνωση της τοπικής αγοράς, στην προσφορά εργασίας, στην προώθηση εγχώριων προϊόντων.

  Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην ένταξη και τελική χρηματοδότηση του έργου «Συντήρηση και Αποκατάσταση των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Αγίων Πάντων, στη Μακρινίτσα Πηλίου» και ιδιαιτέρως τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην ένταξη και υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ