Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2014



Τη μεγίστη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 6/8.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, όπου την παραμονή, στις 7,30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου.

Στην Τοπική μας Εκκλησία πανηγυρίζουν, επίσης:

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Ζαγοράς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κάτω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βελίκας Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Δρόσος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς.

 

Ιερό Μετόχιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή «Μέγα Σωτήρα» της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, στη θέση «Κανάλια» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας

Την παραμονή της εορτής, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.  Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου και όχι στο μετόχι της Μεταμορφώσεως.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ