Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Με λαμπρότητα η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Βόλο

Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2014



Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Βόλο η μεγάλη Δεσποτική εορτή του Σωτήρος Χριστού, με επίκεντρο τον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλης.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία των Βουλευτών Μαγνησίας κ. Πάρη Μουτσινά και κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, της Αντιπεριφερειάρχου κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους λαού του Θεού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ευχαρίστησε τους πιστούς για τη συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προσευχής για τν επικράτηση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο και κυρίως στους δοκιμαζομένους από την σκληρότητα του πολέμου λαούς.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου  και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε Αρχιμ. Αμφιλόχιος Μήλτος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ