Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Περιοδεία του Σεβ. Μητροπολίτου μας στο Πήλιο και στην Αγιά

Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2014



 

Με την ευκαιρία των Ιερών Παρακλήσεων στην Υπεραγία Θεοτόκο, αλλά και Αυγουστιάτικων Ιερών Πανηγύρεων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, θα περιοδεύσει, το τριήμερο 10-12/8, σε πέντε γραφικούς σταθμούς στο Πήλιο και στην Αγιά.

 

Στον Άγιο Λαυρέντιο

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιγνάτιος την Κυριακή 10/8 θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί τις παρακείμενες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Τοπικής μας Εκκλησίας και θα επικοινωνήσει με τους κατασκηνωτές.

 

Στην Αργαλαστή

Την ίδια ημέρα, στις 7 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Πάου Αργαλαστής.

Αμέσως μετά την Παράκληση, στο προαύλιο της Μονής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις», που διοργανώνει ο νεοσύστατος φορέας πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, κατά την οποία η εξαμελής ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», υπό τη δ/νση του μουσικού κ. Νεκταρίου Δεμελή, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Τραγούδια για την Παναγιά». Θα τραγουδήσει ο μουσικολόγος, πρωτοψάλτης και σπουδαίος ερμηνευτής κ. Βασίλης Αγροκώστας.

 

Στη Δράκεια

Τη Δευτέρα 11/8 ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στο ξωκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνος στο δάσος της Δράκειας, επί τη αναμνήσει του θαύματος της διάσωσης της Κέρκυρας από τους τούρκους. Αμέσως μετά, στο προαύλιο του Ναού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις», που διοργανώνει ο νεοσύστατος φορέας πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», αλλά και της «Γιορτής της Ελιάς», θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, κατά την οποία η παραδοσιακή γυναικεία χορωδία Αγριάς, υπό τη δ/νση του κ. Ιωάννου Μπακαλέξη, θα ερμηνεύσει επίκαιρο μουσικό πρόγραμμα.

 

Στην Αγιά

Την ίδια ημέρα, στις 7 μ.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει, κατά την Ακολουθία της Μικρής Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς.

Μετά την Ακολουθία, στο προαύλιο του Ναού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις», που διοργανώνει ο νεοσύστατος φορέας πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, κατά την οποία η εξαμελής ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», υπό τη δ/νση του μουσικού κ. Νεκταρίου Δεμελή, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Τραγούδια για την Παναγιά». Θα τραγουδήσει ο μουσικολόγος, πρωτοψάλτης και σπουδαίος ερμηνευτής κ. Βασίλης Αγροκώστας.

 

Στο Προμύρι

Την Τρίτη 12/8, στις 7 μ.μ. ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει, κατά την Ακολουθία της μεγάλης Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο, στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου. Στο τέλος της Ακολουθίας θα τελέσει την κουρά νέας Μοναχής.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ