Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η νέα «Πληροφόρηση»

Δευτέρα, 11 Αυγούστου, 2014 

Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος (Ιούλιος - Αύγουστος) της εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στον πρώτο Κυβερνήτη του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους Ιωάννη Καποδίστρια.

 

Στο πρωτοσέλιδο δημοσιεύεται άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με τίτλο «Παναγία, η οδός και η Μεσίτρια»

 

Ακολουθεί τετρασέλιδο αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια, στο οποίο γράφουν:

Α. Ο κ. Χρίστος Ξενάκης, Φιλόλογος, με θέμα «Οι ιδέες του Καποδίστρια για την αποζημίωση των αρχόντων»

Β. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας: πρότυπο Πολιτικής και Πολιτισμού»

Γ. Ο Δρ Δημήτριος Μεταλληνός, Διδάσκων Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας και Ορθόδοξη Εκκλησία» και

Δ. Ο κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ Θεολογίας, Παιδαγωγός, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας: Ηγέτης πολιτικής παιδαγωγίας»

 

Ακολουθεί δισέλιδο αφιέρωμα σε δύο εξέχουσες Αγιορείτικες μορφές, που εκοιμήθησαν προσφάτως, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους, Αρχιμ. Γεώργιο Καψάνη και τον λόγιο Μοναχό Μωυσή Αγιορείτη. Στο αφιέρωμα γράφουν:

Α. Ο Πρωτ. Αντώνιος Ζούπης, με θέμα «Πατρός αγαθού... νοσταλγικές αναμνήσεις» και

Β. Ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος, με θέμα «Στην μνήμη του Γέροντος Μωυσέως»

 

Στο κεντρικό δισέλιδο της εφημερίδας δημοσιεύεται άρθρο του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, Εφημερίου του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, με τίτλο «Μετέστης προς την Ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της Ζωής»

 

Ακολουθεί δισέλιδο κείμενο του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελαρίου, Εφημερίου του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου Βόλου - Εκπαιδευτικού, με θέμα «Ο θεμελιακός ρόλος των λογισμών στην πνευματική ζωή»

 

Ακλουθεί τετρασέλιδο με ειδήσεις της τελευταίας περιόδου από την ζωή της Τοπικής Εκκλησίας, διανθισμένες με φωτογραφικό υλικό και το τεύχος ολοκληρώνεται με άρθρο της Εκπαιδευτικού Βασιλικής Γούση, σχετικά με την Κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου, με τίτλο «... και σκήνωσον εν ημίν!»

 

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ