Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εκδήλωση λήξης της Σχολής Γονέων Ευξεινουπόλεως

Πέμπτη, 19 Μαϊου, 2011



Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, πραγματοποιήθηκε η καταληκτήρια συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ενορίας, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού, Πρωτ. Γεώργιος Μπέκας, στον σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τον ευχαρίστησε για το ανύστακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει προς την Ενορία μας, ενώ έκανε αναφορά και στις δραστηριότητες της Σχολής Γονέων, κατά το λήξαν ιεραποστολικό έτος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος μίλησε στους γονείς που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, παραλληλίζοντας την «Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική» Εκκλησία του Χριστού με την «κατ' οίκον» Εκκλησία, που είναι η οικογένεια. Υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ανατροφής των παιδιών σ' όλα τα στάδια ανάπτυξής τους (νηπιακή, παιδική και εφηβική ηλικία) με γνώμονα τα ελληνορθόδοξα ιδεώδη, τόνισε την αναγκαιότητα της στήριξης του θεσμού της οικογένειας, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας, ενώ παράλληλα, συνεχάρη τους συντελεστές αυτής της ποιμαντικής προσπάθειας της Ενορίας.

Κατά κοινή ομολογία, ο μεστός εννοιών και γλαφυρότατος λόγος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας άγγιξε τις καρδιές των παρευρισκομένων και τους ενίσχυσε σημαντικά στο ρόλο τους ως γονείς. Ο κ. Ιγνάτιος μοίρασε αναμνηστικά δώρα στους ομιλητές, στους γονείς μία Καινή Διαθήκη. Ακολούθησε κοινή τράπεζα.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ