Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και υπάλληλοι στον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2014



 

Απόσπασμα από τη διαδικτυακή εφημερίδα magnesianews.gr

 

    Άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, καθώς η κατάσταση σήμερα είναι οριακή, έθεσαν στις ομιλίες τους, κατά τη σημερινή τελετή αγιασμού για την έναρξη του δικαστικού έτους τόσο οι δικαστικοί υπάλληλοι, όσο και οι δικηγόροι, με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, να ζητά από τους δικαστές, στη δύσκολη εποχή που ζούμε να λαμβάνουν υπόψη και τον παράγοντα άνθρωπο, που δοκιμάζεται ιδιαίτερα.

    Η τελετή αγιασμού έγινε από τον Σεβ. Μητροπολίτη, ενώ παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου Βόλου Μίνα Καλογήρου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καλτσογιάννης, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και υπάλληλοι των Δικαστηρίων Βόλου.

    Αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού, ο κ. Ιγνάτιος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρο Γαϊτάνη, που διατηρεί ζωντανή την ετήσια ευλογία του αγιασμού πριν την έναρξη κάθε δικαστικού έτους και αναγνώρισε το δύσκολο έργο που επιτελούν οι δικαστές στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ζητώντας τους στις αποφάσεις τους να λαμβάνουν υπόψη και τον παράγοντα άνθρωπο, που δοκιμάζεται ιδιαίτερα.

    Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος, ευχαρίστησε τους δικηγόρους που συμβάλουν στη στήριξη του συμβουλευτικού σταθμού της Μητρόπολης για ανθρώπους που έχουν ανάγκη στήριξης, αλλά και για τη συνεργασία που υπάρχει στη στήριξη των φυλακισμένων με τον «Εσταυρωμένο». Τέλος, ανέφερε ότι η Εκκλησία, προσπαθεί, με τις δυνάμεις που διαθέτει, να ελαφρώσει το βάρος των κρατούμενων.

 

Πανελλήνιο Συνέδριο Δικαστικών στο Βόλο


     Η πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Ιωάννα Παπαδημητρίου, καλωσόρισε τους νέους δικαστές και εισαγγελείς και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου για τη συνδιοργάνωση της τελετής του αγιασμού, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με ους υπαλλήλους. Τόνισε δε την ανάγκη συνεργασίας εκ μέρους των υπαλλήλων με τους δικαστές και τους δικηγόρους και αναφέρθηκε στα έντονα προβλήματα στέγασης που υπάρχουν, αναφέροντας ότι υπάλληλοι δεν έχουν γραφεία για να καθίσουν και υπάρχουν πολλά προβλήματα στους χώρους υγιεινής.

    Η πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων, επισήμανε ότι αν και η Πολιτεία δεν δίνει στους υπαλλήλους, αυτά που πρέπει, οι ίδιοι εργάζονται με μεράκι και όρεξη, όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, για να διεκπεραιωθεί ο μεγάλος όγκος έργου.


     Τέλος, ανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει στο Βόλο το Πανελλήνιο Συνέδριο Δικαστικών Υπαλλήλων και εξέφρασε την ελπίδα να παραβρεθεί και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα προσκληθεί.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ