Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Καινούργια αρχή με δραστηριότητες για το τμήμα Ποδηλασίας του Α.Σ. «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2014



Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, το Τμήμα Ποδηλασίας του Αθλητικού Συλλόγου «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως διοργάνωσε και πραγματοποίησε μια ποδηλατοβόλτα. Σκοπός του εγχειρήματος αυτού ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τόσο των συμπολιτών μας όσο και των μαθητών που συμμετείχαν, καθώς κι η προώθηση της μετακίνησης με ποδήλατο.

Στην ποδηλατοβόλτα συμμετείχαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας. Με αφετηρία τους Ιερούς Ναούς των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου και Απ. Πέτρου & Παύλου Ν. Ιωνίας, οι μικροί μαθητές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, έφτασαν στο Δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο της πόλης. Στον κ. Αχιλλέα Μπέο παρατέθηκαν και κάποιες προτάσεις από τους Υπεύθυνους του Τμήματος, προκειμένου να γίνει ο Βόλος μια φιλική πόλη προς τους συμπολίτες - ποδηλάτες της, αλλά και πόλος έλξης για τους τουρίστες - ποδηλάτες όλου του κόσμου.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από την εμπειρία αυτή και το γεγονός ότι μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια στην πόλη τους με τα ποδήλατά τους. Στο τέλος, επέστρεψαν στις αφετηρίες, όπου υπήρχαν για εκείνους οργανωμένα παιχνίδια και δραστηριότητες.

Παράλληλα, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:00μ.μ. στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου θα πραγματοποιηθεί, για τη φετινή χρονιά, ο αγιασμός ενάρξεως του Τμήματος Ποδηλασίας του Α.Σ. «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ». Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

Τα σημεία συνάντησης του Τμήματος Ποδηλασίας είναι κάθε Δευτέρα 3:30μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίων Απ. Πέτρου & Παύλου Ν.Ιωνίας και κάθε Τετάρτη και Σάββατο 3:30μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και απευθύνονται σε γονείς και παιδιά, αλλά και όλους όσους αγαπάνε το ποδήλατο.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ