Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

1η Γενική Ιερατική Σύναξη

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, 2014



Η 1η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/10 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Το γενικό θέμα που θα απασχολήσει τις Συνάξεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους θα είναι «Ιησούς Χριστός: χθες και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας».


Το πρόγραμμα της 1ης Συνάξεως έχει ως εξής:

7.30 - 9.30 π.μ. Θεία Λειτουργία στο ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου και τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος την ημέρα αυτή εόρταζε τα ονομαστήριά του.

10 π.μ. Αγιασμός ενάρξεως των Συνάξεων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος θα εκφωνήσει την εισαγωγική ομιλία.

Θα ακολουθήσει το κύριο μέρος της Συνάξεως, που θα έχει θέμα «Υμείς δε τίνα με λέγετε είναι;»

Πρώτος ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Φιλοσοφίας και Συγγραφέας κ. Χρήστος Γιανναράς, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η σωτηρία εν Χριστώ: ατομικό ή εκκλησιαστικό γεγονός;»

Δεύτερος ομιλητής θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Παναγιώτης Υφαντής, που θα αναπτύξει το θέμα «Ιησούς: ο προαναγγελθείς από τους προφήτες Μεσσίας και η δύναμη της προφητείας στη ζωή των ανθρώπων».

Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των εισηγήσεων και η σύνοψη των συμπερασμάτων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ