Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Οι σύγχρονοι διωγμοί των Χριστιανών στη νέα «Πληροφόρηση»

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, 2014



Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος της εφημερίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Πληροφόρηση» (Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2014). Στο φύλλο δημοσιεύεται αφιέρωμα στους σύγχρονους διωγμούς που υφίστανται οι Χριστιανοί σε διάφορα μέρη της γης. Στο αφιέρωμα γράφουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με θέμα: «Η τραγωδία του θρησκευτικού φανατισμού» και ο Δρ Κων/νος Ζορμπάς, Δ/ντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης με θέμα: «Θρησκευτικός φανατισμός και διωγμοί των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή».

Ακολουθεί δισέλιδο αφιέρωμα στην επέτειο των 70 χρόνων (1944-2014) από την απελευθέρωση του Βόλου από την γερμανική κατοχή, το οποίο έχει τίτλο «Ο Βολιώτικος λαός ξεχύνεται στους δρόμους» και υπογράφει ο ιστορικός και Θεολόγος κ. Δημήτριος Τσιλιβίδης.

Στο νέο φύλλο της «Πληροφόρησης» καταχωρούνται, επίσης, το πρόγραμμα του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Νεότητας 2014-2015, το πρόγραμμα των Ιερατικών Συνάξεων του τρέχοντος Ιεραποστολικού έτους, τα στοιχεία των ενοριακών Σχολών Γονέων της Τοπικής μας Εκκλησίας, δισέλιδο με τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη νέα εκκλ/κή χρονιά, ενώ κλείνει με άρθρο της Φιλολόγου κ. Μαρίας Σακοράφα, σχετικά με την κατασκήνωση του Συνδέσμου Νέων, με τίτλο: «Ένας χριστιανικός μικρόκοσμος νέων... Αντέχετε;»

Σε ένα εξασέλιδο, τέλος, δημοσιεύονται ειδήσεις από τις εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας, κατά το παρελθόν δίμηνο, που συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας δημοσιεύεται, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται στην  ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ