Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Προσφυγικό όνειρο το Παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου στο Βελεστίνο

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, 2014



Με την δέουσα ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκαν (19/10) τα Θυρανοίξια  του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Βασιλείου και Αγίας Φωτεινής Βελεστίνου, μια επιθυμία και όνειρο πολλών χρόνων από την περίοδο που οι πρώτοι πρόσφυγες από τη Μ. Ασία , Καππαδοκία  και τις περιοχές του Πόντου, έφτασαν στα χώματα της γενέτειρας γης του Ρήγα Φεραίου. Μετά από πολλές προσπάθειες τόσο των Προέδρων του Συλλόγου Μικρασιατών & Ποντίων Βελεστίνου κ.κ. Ιωαννίδη και κ. Νέμτσα όσο και του π. Αθανασίου Τράικου Αρχιερατικού Επιτρόπου Βελεστίνου το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης  Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τέλεσε τα Θυρανοίξια, τόνισε ότι, με την ενότητα και την αγάπη στο Χριστό,  σε αυτά τα δύσκολα χρόνια πραγματοποιούνται θαύματα.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Ζέτα Μακρή και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι Αντιπεριφερειάρχες Μαγνησίας κ.κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και Αργύρης Κοπάνας, ο Δήμαρχος Βελεστίνου κ. Δημήτριος Νασίκας, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Γεροβασίλης, Καζάς, Κανάρης και Λαΐτσου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

 

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ