Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, 2014



Τη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 8/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική μας Εκκλησία θα είναι η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Σεβ. Mητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανιερ. Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 5 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής των Αρχαγγέλων και του Αγίου Νεκταρίου.

Για τη διευκόλυνση των προσκυνητών θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Βόλο, την Παρασκευή στις 4.30 μ.μ. και το Σάββατο στις 7.30 π.μ., με αφετηρία τη Νομαρχία και επόμενες στάσεις τα Δικαστήρια και το Νοσοκομείο. 

 

Τη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών πανηγυρίζουν, επίσης:

Α. Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιού Κοιμητηρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Β. Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Γ. Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Δ. Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

 

Δοξολογία στην 111 Π.Μ.

Την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα τιμήσει μεγαλοπρεπώς η 111 Π.Μ. της Νέας Αγχιάλου. Την παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Πτέρυγος θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Στις 11 π.μ. θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία του Δ/κτού, των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και πολιτικού προσωπικού της Πτέρυγος.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ