Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Παρουσία της Τοπικής Εκκλησίας στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας

Τετάρτη, 25 Μαϊου, 2011



Την πρόσκληση του Γραφείου του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, δέχθηκε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, προκειμένου να συμμετάσχει, με εκπρόσωπό της, στο νεοσύστατο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Βόλου.

Έργο του Συμβουλίου θα είναι «η καταγραφή και η μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς, σε τοπικό επίπεδο, η κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων στην περιφέρεια του Δήμου που λειτουργούν, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, καθώς και ο συντονισμός και η εφαρμογή πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής κατάλληλων να προλάβουν ή να περιορίσουν ορισμένες μορφές της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς, με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης»

Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, ορίστηκε, με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο Αρχιμ. Σεβαστιανός Ζερβός, Ψυχολόγος, αναπληρούμενος από τον Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος»





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ