Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ξεκινά ο Έρανος της Αγάπης 2014

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2014



Ο Έρανος της Αγάπης, το προσκλητήριο Αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενόψει της εφετινής εορταστικής περιόδου, ένας θεσμός πολλών δεκαετιών, που αποσκοπεί στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ξεκινά από τις 20/11 και θα διαρκέσει καθόλη τη διάρκεια των εορτών. Εθελόντριες κυρίες από όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως θα περιέλθουν κάθε γειτονιά, για να ζητήσουν να συνδράμουμε, από το υστέρημα ή το περίσσευμα μας, στην ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών μας.

Οι 30 γέροντες του Γηροκομείου Καναλίων, οι 2000 τρόφιμοι του «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» και των Σπιτιών Γαλήνης, οι άποροι φοιτητές, οι ηλικιωμένοι του Γηροκομείου Βόλου, τα παιδιά του ορφανοτροφείου και του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες», οι ασθενείς του Ιδρύματος Αλτσχάιμερ, οι άποροι και ανασφάλιστοι του Κοινωνικού Φαρμακείου, οι φυλακισμένοι και οι οικογένειές τους, που στηρίζει ο Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», τα τσιγγανόπουλα του Αλιβερίου, όλοι οι άγνωστοι και ανώνυμοι αδελφοί μας αναμένουν να συνεχίσει η Τοπική μας Εκκλησία να τους προσφέρει φαγητό, φάρμακα, ρούχα, οικονομική βοήθεια, ηθική συμπαράσταση, μα πάνω απ' όλα, ελπίδα, κουράγιο, δύναμη και απαντοχή.

Η Τοπική μας Εκκλησία καλεί όλους να προσφέρουμε αγάπη, κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες της κακοήθειας και της συκοφαντίας, για να ζήσουμε αληθινά Χριστούγεννα, για να υποδεχτούμε Εκείνον που από αγάπη έγινε Ένας από εμάς και πήρε πάνω Του την ασθενική μας φύση, φέρνοντάς την από το σκοτάδι στο φως!

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ