Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πανηγύρισε ο Ναός Αγίας Άννης Βόλου

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2014



Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννης Βόλου χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, επί τη εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, παρουσία πλήθους ευλαβών Χριστιανών.

Ο κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην υπομονή που επέδειξαν ο Ιωακείμ και η Άννα και στην εμπιστοσύνη τους στο θέλημα του Θεού, που τους δοκίμασε, μέχρι τα γεράματά τους στο καμίνι της ατεκνίας, που εκείνη την εποχή θεωρούνταν κατάρα. «Και  ήρθε η ώρα, παρόλη την ηλικία τους, ο Θεός να τους δώσει το δώρο της γέννας, να έχουμε τη Σύλληψη. Αυτό το μοναδικό  και ανεπανάληπτο γεγονός. Η κάθε σύλληψη είναι ένα θαύμα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, υπερέβη τα φυσικά όρια, κατέστη μοναδική και ανεπανάληπτη, γιατί από αυτή προκύπτει ένας άνθρωπος που ναι μεν ανήκει στο ανθρώπινο γένος, αλλά είναι μοναδικός. Η Μαριάμ, αυτή η κόρη, που αν και γεννήθηκε μέσα από τη σχέση ανδρός και γυναικός, εντούτοις προετοιμάστηκε από τον Θεό για να γευθεί τη μεγάλη χαρά, να κυοφορήσει τον Μονογενή Υιό και Λόγο του Θεού. Και έτσι λύνεται η κατάρα, γιατί έρχεται στον κόσμο ένας άνθρωπος σαν κι εμάς, αλλά που δεν έχει αρνηθεί την αγάπη του Θεού. Έχει το δικό μας σώμα, αλλά έχει πάντοτε την ενότητα με τον Θεό, όντας Θεός και έτσι ξαναέρχεται ένα ακόμη πιο σημαντικό γεγονός, μια δεύτερη δημιουργία του Αδάμ. Είναι ο νέος Αδάμ, που ξαναφέρνει την ενότητα ανθρώπου και Θεού ακόμη πιο ισχυρή και δυνατή, αφού μέσα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει θα μας χαρίσει αυτή την χαρά την ανείπωτη να κοινωνούμε μαζί Του και με το Θεό στην αιωνιότητα. Γι αυτό χαιρόμαστε σήμερα. Γιατί ακριβώς, ξεκινώντας από αυτό το θαύμα του Ιωακείμ και της Άννας, θα γιορτάσουμε σε λίγο την Γέννα του Χριστού μας και εκεί καλούμαστε μέσα μας να γεννηθεί ο Χριστός, να αρνηθούμε την αυτονομία μας, την αυτοτέλειά μας, τον εγωισμό μας, τα πάθη και τις αδυναμίες μας, να καταθέσουμε τις αμαρτίες μας και να βρούμε τον δρόμο της αλήθειας που οδηγεί μόνο στο Χριστό και μέσα από αυτό το δρόμο της αλήθειας ελευθερωνόμαστε από αυτά που μας δεσμεύουν και μας κρατάνε γήινους πάνω σε αυτόν τον τόπο,  και τότε θα αξίζουμε την αγάπη Του και τότε θα δώσουμε την αγάπη μας σε Αυτόν, γιατί αυτό είναι, τελικά, το ζητούμενο...».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση του Ναού, τα τελευταία χρόνια, κυρίως τον απλό λαό, που σε καιρούς κρίσης ενισχύει ανάλογα έργα, καθώς και τον παριστάμενο Πρόεδρο του Ιδρύματος Δεληγεώργη κ. Νικόλαο Δεληγεώργη, για την πρωτοβουλία του να εντάξει τον Ιερό Ναό Αγίας Άννης στο πρόγραμμα χορηγιών του Ιδρύματος για το νέο έτος 2015, ενισχύοντας τη δημιουργία του Πν. Κέντρου.                             

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ