Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Άρωμα Χριστουγέννων στον Άγιο Νικόλαο. Δείτε τη συναυλία (video)

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2014



Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7/12, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο Δωδεκαήμερο πρόγραμμα Λατρευτικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού μας Ναού, επί τη ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου και συνέβαλε στην προετοιμασία όλων μας για την υποδοχή της μεγίστης εορτής της Θείας Ενανθρωπήσεως.

Στη Συναυλία συμμετείχαν η Βυζαντινή Χορωδία «Φιλοαθωνίται»,  και η Παραδοσιακή Χορωδία της Ανωτάτης Εκκλ/κής Ακαδημίας Θεσ/νίκης, υπό τη δ/νση του κ. Δημητρίου Μανούση, Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού Παναγίας Οδηγήτριας Θεσσαλονίκης, Διδάσκοντος της Ανωτάτης Εκκλ/κής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Οι δύο Χορωδίες άφησαν άριστες εντυπώσεις στο πολυπληθές κοινό, αποδίδοντας, η μεν πρώτη πρωτότυπους ύμνους της Χριστουγεννιάτικης υμνολογίας και η δεύτερη χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Την εκδήλωση, ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος συνεχάρη τους χορωδούς και επεσήμανε το νεαρό της ηλικίας τους, που συνιστά ελπίδα για το μέλλον της Βυζαντινής Ψαλτικής μας παράδοσης.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ