Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Του Εσταυρωμένου» για την «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ»

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2014



Το Δ. Σ. του Σ. Σ. Κ. «Ο Εσταυρωμένος»,  προ εικοσαετίας ανακήρυξε την 15η Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ». Την ημέρα αυτή η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, που θεωρείται ο προστάτης όλων των φυλακισμένων. Για τον λόγο αυτό, σ' όλους τους χώρους κράτησης υπάρχει παρεκκλήσι προς την τιμήν του Αγίου Ελευθερίου. Το όνομα του Αγίου τους θυμίζει την περιπόθητη ελευθερία την οποία στερούνται για μια χρονική περίοδο της ζωής τους. Κατ' αυτήν την ημέρα ο « ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις, εντός και εκτός των φυλακών της περιοχής μας, με σκοπό την ψυχολογική και πνευματική στήριξη των κρατουμένων της περιοχής μας, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για θέματα που έχουν σχέση με τη φυλακή, τον κρατούμενο και τον αποφυλακισθέντα, αλλά και την καταπολέμηση του ρατσισμού, προβάλλοντας το μήνυμα «και ο κρατούμενος είναι αδελφός μας».

Η κεντρική εκδήλωση του «Εσταυρωμένου» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15/12, στις 6 μ.μ.  στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή ) και έχει ως σκοπό την ηθική και οικονομική στήριξη της ευαίσθητης  διακονίας του Συλλόγου. Το καλλιτεχνικό μέρος της Εκδήλωσης ανέλαβαν να παρουσιάσουν τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ομιλία του π. Θεοδώρου Μπατάκα, Προέδρου του Δ. Σ. του «Ε».
  • Χαιρετισμό από την κ. Χριστίνα Μορφωνιού, Υπεύθυνη των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».
  • Θεατρική παράσταση: «Οι καλικάτζαροι και η αγέλαστη πολιτεία» (των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα).
  • Χορωδιακά τραγούδια από την 37μελή χορωδία των σχολείων, με μαέστρο την κ. Μαριάνα Σαμαρτζή και χορογράφο την κ. Κατερίνα Βαλατσού.
  • Την γιορτή θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. κ. Ιγνάτιος.

 

Το Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου» ευχαριστεί θερμά την  κ. Χριστίνα Μορφωνιού,. τους καθηγητές και τους μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων των σχολείων για την ανιδιοτελή συμμετοχή τους στην εκδήλωση και την άμεση και πολύτιμη στήριξη της διακονίας του.

Τιμή προσκλήσεως 3 ή μια σακούλα τρόφιμα.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ