Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Παρουσίαση βιβλίου από τον Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» στα Φάρσαλα

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2014



Στα Φάρσαλα βρέθηκε την Κυριακή 7/12 κλιμάκιο του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής Φαρσάλων «Παναγία η Ελεούσα», για να παρουσιάσει το τελευταίο βιβλίο των εκδόσεων του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», όπου ανθολογούνται επιστολικά κείμενα του μακαριστού αγιορείτη μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλινού.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, παρουσίασαν οι νεώτερες εθελόντριες του «Ε» κ.κ. Δέσποινα Καρακάση και Γεωργία Σπύρου. Στο ξεκίνημα της γιορτής έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τους σκοπούς, τη διακονία και την εικοσαετή δράση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» και η κ. Στέλλα Τσαλούκη - Μπουλασίκη, Πρόεδρος του προαναφερθέντος Συλλόγου, καλωσόρισε τους εθελοντές μας και ευχαρίστησε τον π. Θεόδωρο για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκαν να ταξιδεύσουν μέχρι τα Φάρσαλα, με σκοπό να παρουσιάσουν την πνευματική αυτή εκδήλωση. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, που μίλησε για τον μακαριστό αγιορείτη γέροντα Μάρκελλο Καρακαλινό, τον ταπεινό μοναχό με τα πλούσια πνευματικά χαρίσματα και παρουσίασε το βιβλίο:  «ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ». Μικρά πετράδια από το πέλαγος της αγάπης του Θεού », αποσπάσματα του οποίου διάβασε ο κ. Ιωάννης Νικολόπουλος.

Στο τέλος όσοι παρακολούθησαν  την γιορτή είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν το βιβλίο αυτό, καθώς και άλλα των εκδόσεων του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ