Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος Κύκλος του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης

Παρασκευή, 27 Μαϊου, 2011



Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος Κύκλος του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που φιλοξενήθηκε στον ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου.

Σκοπός του Φροντιστηρίου, το οποίο λειτούργησε με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, είναι η εξοικείωση με την δομή του αρχαίου Ελληνικού λόγου και ειδικά του εκκλησιαστικού, με απώτερο στόχο την κατανόηση και, κατά συνέπεια, εμβάθυνση στα υψηλά νοήματα των εκκλησιαστικών κειμένων και ειδικά της Θείας Λειτουργίας.

Κατά την τελετή λήξης (23/5/2011) η υπεύθυνη του Φροντιστηρίου Μοναχή Λαυρεντία αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα και ιδιαιτερότητα της Ελληνικής γλώσσης, η οποία διακρίνεται από αρμονία, βάθος, ρυθμό, ελιγμό, ελαστικότητα, ομοιογένεια, λυρισμό, σαφήνεια. Επεσήμανε την αθρόα συμμετοχή και ανταπόκριση του ακροατηρίου, καθώς και το αμείωτο ενδιαφέρον του για την εμπεριστατωμένη και πολύπλευρη σπουδή της γλώσσας μας.

Από τη μεριά του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του έργου του Φροντιστηρίου και επεσήμανε τα λάθη των κατά καιρούς υπευθύνων της Ελληνικής Παιδείας, όσον αφορά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία από τον φαύλο κύκλο των κατά καιρούς μεταρρυθμίσεων. Σημείωσε, επίσης, ότι απώτερος στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η βιωματική εμπειρία των συμμετεχόντων, με σκοπό την συνειδητή συμμετοχή στο Μυστήριο των Μυστηρίων, την Θεία Ευχαριστία, αφού η Ορθόδοξη Λειτουργική εμπειρία είναι βιωματική.

Ευχήθηκε, τέλος, καλή επιτυχία και κατά τον 2ο Κύκλο του Φροντιστηρίου, αλλά και την μελλοντική λειτουργία του σε ενοριακό επίπεδο.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ