Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών - Απονομή Τιμητικής Διακρίσεως στον παλαίμαχο Δάσκαλο Αρχοντή Παντελόπουλο

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2015



Την Σύναξη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας, θα τιμήσουν η Εκκλησία μας και η Εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας την Παρασκευή 30/1.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Εκπαιδευτικών.

 

Τιμητική διάκριση στον παλαίμαχο Δάσκαλο Αρχοντή Παντελόπουλο.

 Στις 6 μ.μ. στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση τιμής στον Εκπαιδευτικό κόσμο της Μαγνησίας, η οποία φέτος θα είναι αφιερωμένη στον παλαίμαχο Διδάσκαλο, τ. Εκκλ/κό Σύμβουλο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και τ. Πρόεδρο της Χορωδίας Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας κ. Αρχοντή Παντελόπουλο.

Κατ' αυτήν θα ομιλήσουν:

Α. Ο κ. Κώστας Λιάπης, Δάσκαλος, Λαογράφος, Συγγραφέας, με θέμα «Αρχοντής Παντελόπουλος: ο άνθρωπος, ο παιδαγωγός, ο πνευματικός δημιουργός» και

Β. Ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με θέμα «Η Εκκλ/κή διακονία του Αρχοντή Παντελόπουλου»

Στη συνέχεια, οι παλαιοί μαθητές του τιμωμένου Εύη Αναγνώστου και Φένια Κωστούλα, Φιλόλογοι και Αντώνιος Καπάλας, Οδοντίατρος, θα μιλήσουν με θέμα «Αναμνήσεις από τον Δάσκαλό μας Αρχοντή Παντελόπουλο».

 

Θα ακολουθήσει η απονομή στον κ. Αρχοντή Παντελόπουλο της Ανώτατης Τιμητικής Διακρίσεως της Τοπικής μας Εκκλησίας, του Χρυσού Σταυρού μετά Διπλώματος, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και η ομιλία του κ. Παντελόπουλου, με θέμα «Ο διδάσκαλος μορφή στο Σχολείο και στην Κοινωνία».

 

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από την Χορωδία Εκπαιδευτικών και την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ