Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Βόλο

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, 2015



Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε σήμερα την μνήμη του αειμνήστου Ποιμενάρχου της, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, επτά χρόνια μετά την εις Κύριον εκδημία του.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, τον οποίο πλαισίωσαν αρκετοί κληρικοί και πλήθος κόσμου. Το παρών έδωσε, επίσης, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό. Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε με συγκίνηση στον μακαριστό προκάτοχό του, λέγοντας ότι «ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σφράγισε καταλυτικά με το έργο του την Τοπική μας Εκκλησία και παραμένει ζωντανός στη σκέψη και στην καρδιά όλων μας. Σφράγισε, όμως και όλη την Εκκλησία της Ελλάδος, σε μια κρίσιμη εποχή, διδάσκοντας τί σημαίνει ζωντανή Εκκλησία, αληθινή φιλοπατρία, διακονία του λαού και του Ελληνισμού... Στεκόμαστε ευγνώμονες, κρατούμε ζωντανή τη μνήμη του και εμπνεόμαστε από εκείνον, ελπίζοντας να αναδειχθούμε αντάξιοι διάδοχοί του...»

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ