Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Κατηχητικές - Υποδειγματικές Θείες Λειτουργίες για μαθητές από τον Σεβασμιώτατο

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2015



 

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Βόλου και του 1ου Λυκείου Αλμυρού, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την Τρίτη 10/2 και την Τετάρτη 11/2 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού αντίστοιχα.

    Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε και τις δυο ημέρες κατηχητική - υποδειγματική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία τη μεν Τρίτη ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας, τη δε Τετάρτη ο Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός ανέλυαν στα παιδιά τα βασικά σημεία της Θείας Λειτουργίας και του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

    Στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος μαζί με το αντίδωρο, διένειμε σε όλα τα παιδιά την Καινή Διαθήκη και ψηφιακούς δίσκους με τη ζωή του Χριστού.

    Η πρωτοβουλία της κατηχητικής - υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας, βρίσκει θερμή ανταπόκριση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Γι αυτό το λόγο, τον τελευταίο χρόνο, ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις που δέχεται από αρκετά σχολεία για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

 

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ