Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Επιτυχής η 1η Κληρικολαϊκή Σύναξη Βόλου και Περιχώρων (video)

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2015



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/2, στο Πν. Κέντρο, η 1η Κληρικολαϊκή Σύναξη της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βόλου, Νέας Ιωνίας και Περιχώρων, με την παρουσία των Κληρικών, Εκκλ/κών Επιτρόπων, Ιεροψαλτών και λοιπών στελεχών, που στελεχώνουν τις ενορίες της μεγαλύτερης Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η Σύναξη ξεκίνησε με την ευλογία της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, ο οποίος καλωσόρισε τα στελέχη και αναφέρθηκε στην σημασία της ενότητας και της συνεργασίας όλων για την διευθέτηση του πολύπτυχου ενοριακού έργου.

Ακολούθησε ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των κληρικολαϊκών Συνάξεων, που πραγματοποιούνται εφέτος ανά Αρχιερατική Περιφέρεια, συνδέοντάς τες με τη λειτουργία της πρώτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, όταν καταρχήν, θεσπίστηκε το Συνοδικό σύστημα διοικήσεως της Εκκλησίας. Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στον θεσμό των Οικουμενικών Συνόδων, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε διεξοδικά στην προγραμματισμένη για την Κυριακή της Πεντηκοστής του έτους 2016 στην Κωνσταντινούπολη, Πανορθόδοξη Σύνοδο, η οποία αποτελεί όνειρο πολλών δεκαετιών στον Ορθόδοξο κόσμο και έρχεται να καλύψει ένα έλλειμμα αιώνων στην κοινή μαρτυρία των κατά τόπους Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Ως τον σημαντικότερο δε κίνδυνο για την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην εποχή μας, κατέγραψε την καταστροφική λογική των λεγόμενων «εθνικών» Εκκλησιών, που προτάσσει τα συμφέροντα των εθνών που οι Εκκλησίες εκπροσωπούν, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την πανορθόδοξη ενότητα και συμφωνία σε έναν μεταλλασσόμενο κόσμο, όπου ελλοχεύουν ποικίλοι κίνδυνοι, όπως η αποϊεροποίηση των κοινωνιών, αφενός και η έξαρση του θρησκευτικού φανατισμού, αφετέρου.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με εόρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», σε συνεργασία με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Ρυθμός», υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Χατζηγεωργίου, Καθηγητού Βυζ. Μουσικής. 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ