Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Μουσική Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου - «Η Θάλασσά μας, η Θάλασσα όλων των Ελλήνων»

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2015



Μουσική Συναυλία  του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου , ώρα 7.30 μμ.  

Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας , στα Μελισσάτικα

θέμα:  «Η Θάλασσά μας , η Θάλασσα όλων των Ελλήνων»

 Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού <<Μαγνήτων Κιβωτός>> , για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Μουσικό Σχολείο Βόλου ,  διοργανώνουν στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας , στα Μελισσάτικα , Μουσική Συναυλία με θέμα:

«Η Θάλασσά μας , η Θάλασσα όλων των Ελλήνων»

Λίγες μόνον ημέρες μετά την συνολική παρουσίαση του Θεματικού έτους και την εμφάνιση της κασετίνας με το ημερολόγιο του 2015 και το Βιβλίο , «Ήρθαν τα καράβια τα Ζαγοριανά» , που έκανε αίσθηση για την αρτιότητα της εμφάνισης και το εύρος των πληροφοριών , πάνω σε ένα , μάλλον ξεχασμένο τομέα του Πηλιορείτικου Πολιτισμού , αλλά και δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις , μία ακόμη  πολύ επιτυχημένη  συνεργασία της «Μαγνήτων Κιβωτού» και του Μουσικού Σχολείου Βόλου παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Θεματικού έτους 2015 με τίτλο:

«Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας»

 Το Μουσικό Σχολείο Βόλου ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου , για συνεργασία όλων των φορέων πολιτισμού και εκπαίδευσης της περιοχής μας , παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη «Θάλασσά» μας, στη θάλασσα όλων των Ελλήνων.

Η θάλασσα υπήρξε από την αρχαιότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή και τον πολιτισμό αυτού του λαού, από τις ακρογιαλιές του Ομήρου έως τους έλληνες ναυτικούς και καραβοκύρηδες του 1821, από τους απλούς ψαράδες και βαρκάρηδες του Αιγαίου και των άλλων ελληνικών θαλασσών ως τη σύγχρονη ναυτιλία. Γι' αυτό και η θάλασσα είναι ανεξίτηλα εγγεγραμμένη στο πεπρωμένο αυτού του λαού, γι' αυτό και αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς και μόνιμη πηγή έμπνευσης για όλη την ελληνική Τέχνη και λαϊκή παράδοση. Κορυφαίοι ποιητές όπως ο Ελύτης ,  ο Γκάτσος και ο Σεφέρης, συνθέτες όπως ο Χατζιδάκις και ο Θεοδωράκης, λογοτέχνες, ζωγράφοι αλλά και σκηνοθέτες έδωσαν μερικά από τα καλύτερα δείγματα της τέχνης τους εμπνεόμενοι από τη θάλασσα των Ελλήνων, τη θάλασσά μας.

Αυτή  υμνούν και τραγουδούν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου στα πλαίσια εκδήλωσης που οργανώνει η «Μαγνήτων Κιβωτός».

Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα:

Βυζαντινό Σύνολο με υπεύθυνο τον κ. Παυλίδη Ευάγγελο.

Σύνολο Πιανιστικό με υπεύθυνους την  Δέσποινα Μάργαρη και τον Γιάτσο Γεώργιο.

Σύνολο Πολυπολιτισμικής μουσικής και αυτοσχεδιασμού με υπεύθυνο τον Πέπο Σάλεμ.

 Κιθαριστικό Σύνολο με υπεύθυνους την Ιλεάνα-Μαρία Μάρδα και τον Γιώργο Χατζηπολίτη, συμμετέχουν ο Χρήστος Λιολας και ο Χρήστος Σαρκατζής.

 Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής με χορωδία και ορχήστρα και υπεύθυνο τον Βασίλη Αγροκώστα , συμμετέχει ο Χρήστος Σαρκατζής.

 Το μουσικό σύνολο «Νίκος Ξυλούρης» με υπεύθυνο τον Μιχάλη Χατζηκοτέλη, συμμετέχει η κ. Λυγερή Βλαχογιάννη.

                Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία, μέσα από διαφορετικά είδη μουσικής  να παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης μουσική και τραγούδια έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής, με σολιστικά, χορωδιακά και ορχηστρικά μέρη, τα περισσότερα γνωστά και αγαπημένα, κομμάτια κλασικά για τους μεγαλύτερους που γίνονται αποκάλυψη και ενθουσιασμός για τους νεότερους. Επιπρόσθετα μέσα από αυτή τη συναυλία  παρουσιάζεται το εύρος της καλλιτεχνικής - μουσικής γνώσης και δημιουργίας   του Σχολείου μας.

            Το Μουσικό Σχολείο Βόλου, ανταποκρινόμενο στον θεσμικό του ρόλο, συμμετέχει ενεργά σε κάθε σημαντική προσπάθεια και δίνει πάντα το παρόν στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας , αλλά και της χώρας συνολικότερα.

Εκδηλώσεις σαν κι αυτή τη Μουσική Συναυλία με θέμα: «Η Θάλασσά μας , η Θάλασσα όλων των Ελλήνων», που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας , στα Μελισσάτικα, την προσεχή Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το βράδυ, αναδεικνύονται σε πρώτης τάξεως ευκαιρίες για τους μαθητές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό και παράλληλα  αποτελούν  σπουδαία μαθήματα Τέχνης και Πολιτισμού για τα υπόλοιπα παιδιά που έρχονται σε άμεση επαφή με τα πολιτισμικά αποθέματα της περιοχής μας και την ιστορία της πατρίδας τους , ενώ συγχρόνως  συμβάλλουν δυναμικά στο έργο των φωτισμένων ανθρώπων του τόπου μας οι οποίοι με την «Μαγνήτων Κιβωτό» προσφέρουν στην διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας.

 

 

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ