Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Κυριακή της Πεντηκοστής - Εορτή του Αγίου Πνεύματος

Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2011



Την γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας, την Πεντηκοστή και την εορτή του Αγίου Πνεύματος  θα τιμήσει η τοπική Εκκλησία το διήμερο  12 - 13 Ιουνίου. Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου την Κυριακή της Πεντηκοστής θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα χοροστατήσει και στον Εσπερινό της Γονυκλισίας.

Νωρίτερα, το Σάββατο 11 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος των κατασκηνώσεων της ΓΕΧΑ στην Πορταριά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τρικερίου, όπου θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

 

Πανηγυρίζοντες Ιεροί Ναοί:

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα πανηγυρίσουν και φέτος οι Ιεροί Ναοί που τιμώνται επ' ονόματι της Αγίας Τριάδος:

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος (Νοσοκομείου) Βόλου την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 13 Ιουνίου, θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ.  π. Μάξιμος Παπαϊωάννου.

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σουρβιάς την ημέρα του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σούρπης την παραμονή της εορτής θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς, Ιεροκήρυκας.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου την παραμονή της εορτής θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Αμφιλόχιος Μήλτος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μηλεών ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατηχωρίου την παραμονή της εορτής θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης  π. Πάμφιλος Κοιλιάς.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Κούριας.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρυνίτσης την παραμονή και ανήμερα της εορτής στον Εσπερινό, Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος π. Δαμασκηνός Κιαμέτης.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ