Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ο Αγιασμός των υδάτων στο Βόλο

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου, 2011



Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Χρειαζόμαστε πνεύμα σοφίας και συνέσεως»


Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Βόλο η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στην οποία παρέστησαν η Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ροδούλα Ζήση, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι Βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Νάκος και Παύλος Μαρκάκης, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτεινιώτης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Στρατιωτικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία προς την παραλία του Βόλου, όπου ο Σεβασμιώτατος, ο ιερός Κλήρος και οι Αρχές της πόλης, επιβιβάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο σκάφος, απ' όπου ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον Αγιασμό των υδάτων. Απευθυνόμενος στο πλήθος των Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε ότι «χρειάζεται όλοι μας να αποκτήσουμε πνεύμα σοφίας και δυνάμεως προκειμένου να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και, με τον φωτισμό του Θεού, να διατηρήσουμε την ενότητά μας και για ν' αντιμετωπίσουμε, από κοινού, τις δυσκολίες που ξανοίγονται μπροστά μας»

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον λαό μας για την συγκινητική συμπαράσταση που επιδεικνύει στο έργο της Εκκλησίας, χάρη στην οποία και αυτές τα γιορτές, κανείς στον Βόλο και στην περιφέρεια δε στερήθηκε τα απαραίτητα, κανείς δεν έμεινε χωρίς φαγητό και στέγη. Επέμεινε στο κλίμα αλληλεγγύης που πρέπει να επιδειχθεί στην πορεία του χρόνου και ευχήθηκε στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας και της πόλης, να εμπνέονται από τον φωτισμό του Θεού για να επιτύχουν στο έργο τους.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο του Βόλου, όπου ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Σώματος.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ