Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

O Σεβασμιώτατος στα εγκαίνια νέας αίθουσας του Εργαστηρίου Πληροφορικής του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2015



Τα εγκαίνια της νέας αίθουσας του Εργαστηρίου Πληροφορικής του Γυμνασίου Ευξεινούπολης τέλεσε, τηn Παρασκευή 13/3 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο εξοπλισμός της οποίας επανδρώθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, τον Σεβασμιώτατο και τους παρευρισκομένους, καλωσόρισε η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Μαρία Σταυραντώνη. Xαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεώργιος Δονδοντσάκης, ενώ η μαθήτρια Καλλιόπη Αλεξάνδρου ανέγνωσε την ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλαν οι μαθητές στο Ίδρυμα Νιάρχος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τη δωρεά.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, μοιράστηκε τη χαρά του να είναι παρών σε μια δυναμική και δραστήρια σχολική μονάδα, ενώ επαίνεσε τη Διευθύντρια, τους Καθηγητές και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειές τους προς όφελος και προκοπή των παιδιών.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της μάθησης και των εμπειριών που θ' αποκτήσουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ορθή χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου ειδικότερα. Όπως επεσήμανε, «η τεχνολογία αποτελεί δώρο Θεού, ευλογία για τον άνθρωπο. Όπως κάθε τι, ο άνθρωπος καλείται ν' αξιοποιήσει την τεχνολογία και το διαδίκτυο προς όφελός του. Να είστε σίγουροι πως και ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, εάν είχε στη διάθεσή του το διαδίκτυο και την τεχνολογία, θα τα χρησιμοποιούσε για τη διάδοση του λόγου του Θεού, του Ευαγγελίου του Χριστού».

Ακολούθησε περιήγηση στην εγκαινιασμένη αίθουσα του Εργαστηρίου Πληροφορικής.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ