Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

«Η ζωή των υποδούλων στην Τουρκοκρατία» Παρουσίαση επίκαιρου τόμου από την Ιερά Μητρόπολη

Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2015



Ενόψει της επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του νέου φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», η Τοπική μας Εκκλησία διοργανώνει παρουσίαση του Τόμου με τίτλο «Η ζωή των υποδούλων επί Τουρκοκρατίας». Το βιβλίο περιλαμβάνει τα Πρακτικά του 2ου Διεθνούς - Επιστημονικού Συνεδρίου, που διοργάνωσε τον Νοέμβριο του 2013 στην Αθήνα, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Η εν λόγω Επιτροπή πραγματοποιεί κάθε χρόνο Επιστημονικά Συνέδρια, με θέμα την Επανάσταση του 1821, με σκοπό να καταγραφεί αντικειμενικά η ιστορική αλήθεια του αγώνα των υποδούλων Ελλήνων. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, με επιτυχία, τα τρία πρώτα Συνέδρια, από τα δέκα που έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν έως το 2021.

 

Η παρουσίαση του Τόμου θα λάβει χώρα το Σάββατο 21/3, στις 7μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή), με ομιλητές:

Α. την κ. Κατερίνα Γαλάνη, Δρ Ιστορίας, με θέμα «Η Ναυτιλία των Ελλήνων στις παραμονές της Ελληνικής Επανάστασης» και

Β. τον κ. Δημήτριο Μπαλτά, Δρ Φιλοσοφίας, με θέμα «Ταυτότητα και συλλογικός βίος των Ελλήνων τα χρόνια της Τουρκοκρατίας».

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει Μουσικό Σχήμα νέων και αξιόλογων μουσικών, το οποίο θα παρουσιάσει επίκαιρα παραδοσιακά τραγούδια, ενώ την όλη εκδήλωση θα επισφραγίσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ