Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Παρουσίαση του τόμου «Η ζωή των υποδούλων στην Τουρκοκρατία»(Video)

Κυριακή, 22 Μαρτίου, 2015



Πηγή: Ιδιωτική Οδός

Εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, στην πόλη του Βόλου. 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο φορέας πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» και κατ' αυτήν παρουσιάστηκε ο συλλογικός τόμος, που περιλαμβάνει τα πρακτικά του Β΄ Συνεδρίου με τον τίτλο «Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ», και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε εκτός Αθηνών. 

Για τον τόμο αυτό μίλησαν:  Η Δρ Ιστορικός Κατερίνα Γαλάνη, με θέμα: «Η Ναυτιλία των Ελλήνων στις παραμονές της Ελληνικής Επανάστασης», και ο Δρ Φιλοσοφίας Δημήτριος Μπαλτάς, με θέμα: «Ταυτότητα και συλλογικός βίος των Ελλήνων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας». 

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό σχήμα, που παρουσίασε πρόγραμμα από έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια σχετικά με την Επανάσταση. Οι μουσικοί ήσαν: Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι και τραγούδι) Χρήστος Δαλιάνης (βιολί και τραγούδι) Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (Κιθάρα, λαούτο και τραγούδι) 

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

 

 

 

 

 

 

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ