Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γραμμουστιανής στο Βόλο (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 20 Μαϊου, 2015



Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας της Γραμμουστιανής, προστάτιδος του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, μεταφέρθηκε στην πόλη του Βόλου, ώστε να λαμπρύνει τους εορτασμούς της του Κυρίου μας Ιησού Χριστού Αναλήψεως, που τελούνται στον περικαλλή και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Βόλου.

Η εικόνα μεταφέρθηκε κατόπιν ευγενούς αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Την θαυματουργή εικόνα κόμισε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πρωτ. Λεωνίδας Μπάρδος, ενώ Κλήρος και λαός υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού την εικόνα της Παναγίας μας.

Παρόντες με τις παραδοσιακές τους στολές ήταν τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βόλου, οι οποίοι συνόδευσαν την εικόνα στους δρόμους της πόλεως με τρόπο παραδοσιακό και θα είναι οι άγρυπνοι φρουροί καθ' όλη την παραμονή της ιεράς εικόνος στη θεσσαλική πόλη.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον π. Λεωνίδα ο σεβαστός, δραστήριος και εργατικός Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και τον π. Λεωνίδα για την ευλογία που μεταφέρουν στους πιστούς κατοίκους του Βόλου, ευχόμενος να σκεπάζει η Παναγία μας κάθε άνθρωπό.

Ο π. Λεωνίδας Μπάρδος αναφέρθηκε στην ιστορία της εικόνος της Παναγίας από τη Γράμμουστα και σημείωσε χαρακτηριστικά γεγονότα που σημάδεψαν τόσο την περιοχή, όσο και τις ζωές πολλών χριστιανών που επικαλέστηκαν τη χάρη της.

Αναδημοσίευση από Romfea.gr




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ