Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων και Αγίων Αναργύρων

Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2011



Την μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων τιμά η Εκκλησία μας το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου.

Επίκεντρο των εορτασμών θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής (28/6), στις 7,30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής (29/6) ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Σκλήθρου Αγιάς, ενώ στην Νέα Ιωνία θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πανηγυρίζουν, επίσης, οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί στο Κατηχώρι, όπου κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού θα προστεί και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Αγάθων Ντάτσιος και στην Αργαλαστή, όπου κατά τον Εσπερινό θα προστεί και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης και στην Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς, Ιεροκήρυκας.

Την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων πανηγυρίζουν τρεις Ιεροί Ναοί της τοπικής Εκκλησίας:

Στην Αγριά, όπου την παραμονή (29/6), στις 7,30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στην Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Στο Παλαιόκαστρο, όπου στις 7,30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Θείου κηρύγματος και ανήμερα Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά.

Τέλος, στους Κωφούς της επαρχίας Αλμυρού, όπου κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ενώ ανήμερα των Αγίων Αποστόλων θα λειτουργήσει και ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

 

Πανηγύρεις Αγίων Αναργύρων

Την μνήμη των Αγίων Ιατρών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού τιμά η Εκκλησία μας την 1η του μηνός Ιουλίου.  Επίκεντρο του εορτασμού στην τοπική Εκκλησία θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή (30/6), θα τελεστεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος και θα ομιλήσει επικαίρως. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων τιμούν, επίσης, οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί στην Πορταριά, όπου την παραμονή θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος, ενώ ανήμερα θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς και στην Αγιά, όπου στον Πανηγυρικό Εσπερινό θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ