Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εκδήλωση κρατουμένων μαθητών για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2015



Την Τετάρτη 10/6, στο προαύλιο του  Ειδικού Καταστήματος Κράτησης  Νέων Βόλου, πραγματοποιήθηκε μια σεμνή εορταστική εκδήλωση από τους κρατουμένους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων της φυλακής (33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και του  παραρτήματος του  6ου Γυμνασίου Βόλου), επ' ευκαιρία τη λήξης της σχολικής χρονιάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενημερωτική ομιλία και καλωσόρισμα των επισήμων από τον κ. Αθανάσιο Καραγιάννη, Προϊστάμενο του 33ου Δημ. Σχολείου, ο οποίος κατέθεσε εντυπωσιακά στοιχεία για την πρόοδο και επιτυχία των κρατουμένων μαθητών σε όλα τα προγράμματα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σχολείο. Οι κρατούμενοι μαθητές βραβεύτηκαν κι εφέτος για την επιμέλεια, το ήθος και τις έξυπνες κατασκευές τους σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Μία ακόμη εργασία των μαθητών του σχολείου εκδόθηκε σε βιβλίο από το Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», με τίτλο: «Η ανατολή της ζωής στις γειτονιές του κόσμου». Να σημειωθεί δε πως ο «Ε» έχει εκδώσει και άλλα τρία βιβλία των μαθητών των σχολείων της φυλακής αυτής, επιβραβεύοντας την συνεργασία και τον κόπο εκπαιδευτικών και μαθητών κρατουμένων («Στιγμές από τη φυλακή», «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, κι εμείς κρατούμενοι μαθητές», «Σ' ένα πιάτο όλος ο κόσμος»).

Στη συνέχεια, βραβεύτηκε η ομάδα ποδοσφαίρου των κρατουμένων με μετάλλια και κύπελλο και για το ήθος που επέδειξαν κατά την διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων που διεξήχθησαν στο προαύλιο του Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου. Ακολούθησε ένα θεατρικό δρώμενο, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και των δύο σχολείων. Παρουσίασαν δε, με αυτοσχεδιασμούς και εκφραστικότητα, διάφορα στιγμιότυπα από τη ζωή των κρατουμένων στον θάλαμο και τα κελιά της φυλακής.

Το πρόγραμμα της ενδιαφέρουσας γιορτής ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική, που έπαιξαν ανιδιοτελώς οι μουσικοί: Πάρης Ζίκος, Υπεύθυνος Μουσικής Παραγωγής, Ιωάννης Παπαδημητρίου και Ιωάννης Πάτρας, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προσφέρθηκαν σε όλους τους καλεσμένους διάφορες λιχουδιές και αναψυκτικά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνατίου και του Δ.Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», η κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη,   Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, η κ. Γεωργία Τοκαλή - Μποντού,   Αντιδήμαρχος Παιδείας Δ. Βόλου, η κ. Παρασκευή Αγαπητού, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Αβάθμιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Θεσσαλίας, η κ  Αικατερίνη Μαλαμίτσα,  Σχολική Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Θεσσαλίας, ο κ. Αντώνης Αντωνίου,  Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Π.Ε. Μαγνησίας, ο κ. Βασίλειος Αποστολάκης, Δ/ντής ΕΚΚΝ Βόλου,  Εκπαιδευτικοί του συστεγαζόμενου παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου Βόλου, η κ. Δήμητρα Κωνσταντά, Υπεύθυνη Ελληνομάθειας ΙΝΕΔΙΒΙΜ Πρόγραμμα  " Οδυσσέας", νομού Λάρισας, Κοινωνικοί Λειτουργοί της φυλακής και μέλη του προσωπικού των φυλακών.

Το Δ.Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», συγχαίρει όλους τους εκπαιδευτικούς και τους κρατουμένους μαθητές για την σπουδαία προσπάθειά τους και τους υπόσχεται πως θα στηρίζει κάθε θεάρεστη προσπάθειά τους.  Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν μία διαρκή υπόμνηση προς όλους εμάς σε σχέση με το χρέος που οφείλουμε στα παιδιά αυτά για όλα αυτά που τους στερήσαμε ως ενήλικες: την απροϋπόθετη αγάπη και τη μέριμνα για τα ουσιώδη της ζωής. Τις δικές μας ελλείψεις και ανεπάρκειες. Τη βεβαιότητα πως, τελικά, η νεανική παραβατικότητα  έχει ενήλικους γονείς. Την πίστη ότι το σχολείο συνιστά ένα αληθινό καταφύγιο, ένα αγκωνάρι που θα στηριχτούν για να πραγματοποιήσουν τη δική τους προσωπική υπέρβαση, το άλμα για την πληρότητα της ζωής.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ