Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ παρασημοφόρησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο

Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2015



 

Ενθουσιασμός, χαρά, κέφι, ζωντάνια και συγκίνηση ήταν μερικά από τα συστατικά αυτού του θεσμού της τοπικής μας Εκκλησίας, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε δειλά -δειλά το 1980.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου οι νέες και οι νέοι των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών και Δραστηριοτήτων της Μητροπόλεώς μας, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, θεατρικά δρώμενα και αφιερώματα, αλλά και νεανικά τραγούδια, δίνοντας μαρτυρία Χριστού και μηνύματα ελπίδας σε όλους.

Την Κυριακή λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ υποδέχθηκε στο καταμεστο από κόσμο Βεάκειο Θέατρο δύο από τους πρωτεργάτες των Εορτών Νεολαίας, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσέβιο και Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιο. Επίσης στην 30η Γιορτή Νεολαίας παρέστη και ο νεοεκλεγής Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.Γεράσιμος.

Κατά την διάρκεια της Εκδηλώσεως ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς καταρχήν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικο ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής και καθοδηγητής του πρωτοποριακού για την εποχή αυτού έργου. Μάλιστα προβλήθηκε και video με μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την 30η Γιορτή Νεολαίας. 

Στη συνέχεια τιμητική διάκριση απενεμήθη από τον Μητροπολίτη Πειραιώς στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σάμου και Δημητριάδος ως ελάχιστο αντίδωρο της προσφοράς τους στην τοπική μας Εκκλησία κατά την διάρκεια της εδώ διακονίας τους.

Επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Ο.Σ.Φ.Π κ.Βαγγέλης Μαρινάκης απένειμε κύπελλα στις νικήτριες ομάδες του φετινού Πρωταθλήματος το οποίο διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Καραϊσκάκη. Ο κ.Μαρινάκης εξήρε το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πρόθεσή του να ενισχύσει σε κάθε προσπάθεια και δραστηριότητα της Μητροπόλεώς μας με κοινωνικό χαρακτήρα. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ο.Σ.Φ.Π. για την πρωτοβουλία του να αναλάβει και φέτος τα έξοδα λειτουργία των Κατασκηνώσεών μας, τονίζοντας πως η ομάδα του Ολυμπιακού δίνει το παράδειγμα του «ευ αγωνίζεσθαι» ενώ χαρακτήρισε τον κ.Μαρινάκη φίλο και συνοδοιπόρο.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος και στο Πρόεδρο του Ομίλου ΞΥΝΗ για την προσφορά τριών υποτροφιών οι οποίες δόθηκαν σε στους θεατές. 

Την 30η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ο.Σ.Φ.Π. και Δημοτικός Σύμβουλος κ.Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ.Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά κ.Κωνσταντίνος Τσαρδινάκης, ο εκπρόσωπος του Ο.Π.Α.Ν. κ.Παντελής Μπατσούλης, ο Εκδότης των Εφημερίδων «Παραπολιτικά», «Επένδυση» και «Καρφί» και Γενικός Διευθυντής του Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1» κ.Γιάννης Κουρτάκης ο οποίος εκδίδει και την νέα Εκκλησιαστική εφημερίδα «Ορθόδοξη Κιβωτός» και ανακοίνωσε την προσφορά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών προκειμένου να ενισχυθεί η αίθουσα Πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δημοσιογράφος κ.Θανάσης Φουσκίδης,  η Πρόεδρος του Β΄ Δημοτικού Διαμερίσματος κ.Ευαγγελία Αθανασίου, ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου και πολιτευτής κ.Γεώργιος Ζησημάτος και ο πρώην Βουλευτής κ.Παναγιώτης Μελάς. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Θεατρική ομάδα της Μητροπόλεώς μας η οποία παρουσίασε σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σκυριανού την κλασική κωμωδία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργιδες» και ενθουσίασε το κοινό με τις εξαιρετικές ερμηνείες παλαιοτέρων και νεοτέρων στελεχών της Μητροπόλεώς μας.

Αναδημοσίευση Synodoiporia.gr

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ