Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

«Θαλασσινά Αποθησαυρίσματα του τόπου μας»

Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2015



Δελτίο Τύπου «Μαγνήτων Κιβωτός»

 

Σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας , στις 8.30 το βράδυ ,  μια ακόμη εκδήλωση που οργανώνει ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού

«Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος»,

στα πλαίσια του θεματικού έτους

«Μάγνητες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας»,

με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι»,

σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

 

Οι Εγγλεζονησιώτες , άνθρωποι της θάλασσας κατ' εξοχήν , δηλώνουν το «παρών» στις εκδηλώσεις του Θεματικού έτους του αφιερωμένου στη Θάλασσα από τη «Μαγνήτων Κιβωτό».

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια κινούμενος ο Σύλλογος των Εγγλεζονησιωτών, έχοντας μοναδικό σκοπό και στόχο τη διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας και με επικεφαλής την πρόεδρό του , Ουρανία Σταματιάδου , προχώρησε στην οργάνωση ενός Μουσικοχορευτικού προγράμματος με τίτλο:

«Θαλασσινά Αποθησαυρίσματα του τόπου μας»,  

με περιεχόμενο τραγούδια Μικρασιάτικα και ντόπια , χορούς , δρώμενα και θεατρική απόδοση κειμένων Μικρασιατών και Μαγνησιωτών Συγγραφέων και άλλων εραστών της πέννας με θέμα τη θάλασσα.

Συντελεστές της εκδήλωσης η μικτή χορωδία ενηλίκων που θα ερμηνεύσει μελωδικά τραγούδια θαλασσινά με την ευθύνη της μουσικού Λίας Λεφάκη , τα τμήματα νέων και ενηλίκων που θα αποδώσουν συγχρόνως τους εκφραστικούς χορούς με εμψυχωτές τον Γιώργο και την Βιργινία Χρήστου και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Τμήματος Θεατρικής Αγωγής του Συλλόγου , με την ευθύνη της θεατρολόγου - νηπιαγωγού  Ευφροσύνης Κουτσογιάννη.

 

Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την αφηγηματική απόδοση κειμένων πεζών και ποιητικών , με δρώμενα , ήχους και ζωντανή μουσική.

Στην αφήγηση η εκπαιδευτικός Ζωή Ιωαννίδου.

Στα μουσικά όργανα οι μουσικοί:

Γιώργος Διαμαντόπουλος (Κανονάκι),

Φώτης Σκαμαγκούλης (κρουστά) και

Αντώνης Βογιατζής (λαούτο).

Στον συντονισμό ο Γιάννης Παπανικολάου.

 

Τραγούδια , χοροί , δρώμενα , θεατρικά αποσπάσματα , κείμενα , ήχοι και ζωντανή μουσική , όλα αυτά μαζί αρμονικά συν ταιριασμένα συνθέτουν ένα υπέροχο χοροθέατρο που θα συγκινήσει και θα τέρψει τους ακροατές.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ