Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πρώτη πανήγυρις του Οσίου Παϊσίου

Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2015



Την ερχόμενη Κυριακή 12/7, για  πρώτη  φορά  θα  εορταστεί πανηγυρικά η οσιακή μνήμη τού λαοφιλούς Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. Στην πόλη μας  η μνήμη του οσίου Γέροντος θα  τιμηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11/7, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας  Πανηγυρικός  Εσπερινός,  με  Αρτοκλασία  και θείο κήρυγμα  από τον Ιεροκήρυκα  της  Ιεράς μας  Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου. Την Κυριακή θα  τελεσθεί η πανηγυρική Θεία  Λειτουργία με  αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, από τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Πρωτ. Χαρίλαο Παπαγεωργίου. Το πανηγυρικό αυτό διήμερο  θα  ολοκληρωθεί στις 6.30 μ.μ. της Κυριακής, με   Εσπερινό  και Παράκληση στον Όσιο Παῒσιο. Στη διάρκεια  των ιερών ακολουθιών θα  τεθούν σε  προσκύνηση προσωπικά αντικείμενα -κειμήλια  του Αγίου.

             Καλούνται οι φιλάγιοι και φιλέορτοι πιστοί να τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου Γέροντος  Παϊσίου, του Αγίου πού ενισχύει τον πονεμένο λαό με τίς  διδαχές  και τις  ευχές  του στις  δύσκολες  ημέρες  που διέρχεται.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ