Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Μνήμη Φώτη Κόντογλου στα Κανάλια

Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2015Εκδήλωση, με τίτλο «Μνήμη Φώτη Κόντογλου», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/7, στις 8.00 μ.μ. στο βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου Καναλίων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου έλληνα συγγραφέα και αγιογράφου Φώτη Κόντογλου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα εξής:

8.00 μ.μ. Τέλεση του Μικρού Αποδείπνου και Τρισάγιο στη μνήμη του συγγραφέα και αγιογράφου Φώτη Κόντογλου.

8:30-9.00 μ.μ. Σύντομη αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα συγγραφέα και αγιογράφου Φώτη Κόντογλου, από τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Γιώργο Βαρσαμά.

Στη συνέχεια η κ. Βασιλική Τράκη-Στεργίου θα διαβάσει ένα σύντομο διήγημα του τιμώμενου συγγραφέα με τίτλο «Η ευλογημένη πλάση. Περπατώντας στην εξοχή».                    

Επίτιμος προσκεκλημένος στην εκδήλωση θα είναι το παράρτημα της θεατρικής υποκριτικής «Master Class» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεάτρου «Stanislavski» που εδρεύει στον Ελληνο-Ρωσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίας και συνεργασίας του Νομού Μαγνησίας στο Βόλο. Η Βραδιά θα κλείσει με την προβολή της ασπρόμαυρης ταινίας, γαλλικής παραγωγής, «Απαγορευμένα παιχνίδια» (διαρκ.84΄) που είναι γυρισμένη βάση της μεθόδου Stanislavski

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ