Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στους κατασκηνωτές του Αγίου Λαυρεντίου

Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2015



Κοντά στους  κατασκηνωτές των σχολικών τάξεων Γυμνασίου  που φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, είχε την ευκαιρία να βρεθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος και ο  φιλοξενούμενος στον τόπο μας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βρανίων κ.Παχώμιος (Εκκλησία της Σερβίας), την Τετάρτη 22/7, κατευθύνθηκαν  στους χώρους της κατασκηνώσεως, όπου τους υποδέχθηκαν ο Αργηχός της περιόδου Αρχιδ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, τα στελέχη και τα παιδιά της κατασκηνωτικής περιόδου. Οι  δύο αρχιερείς αφού παρακολούθησαν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα των παιδιών, έλαβαν το λόγο με πρώτο το Θεοφ. Βρανίων κ.Παχώμιο  και έπειτα τον Σεβ. Δημητριάδος κ.Ιγνάτιο ο οποίος απευθυνόμενος προς τους γονείς που παρακολούθησαν την γιορτή τόνισε τη σπουδαιότητα της λειτουργίας των κατασκηνώσεων λέγοντας χαρακτηριστικά «…Το έργο που επιτελείται στις κατασκηνώσεις είναι σημαντικότατο, γιατί εδώ τα παιδιά μας κάνουν πράξη όλα όσα έχουν μάθει όλη τη χρονιά στα κατηχητικά μας σχολεία. Μαθαίνουν να συναναστρέφονται και να επικοινωνούν με σεβασμό μεταξύ τους, στοιχεία που λείπουν από την κοινωνία μας σήμερα». Τέλος ευχαρίστησε όλους τους υπευθύνους και τους εθελοντές που εργάζονται για την ομαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Τη σκυτάλη την Πέμπτη 23/07, έλαβαν τα αγόρια Λυκείου με Αργηχούς, τον π.Μάξιμο Παπαϊωάννου, Γεν.Αρχιερατικό Επίτροπο, και τον π.Κωνσταντίνο Ρήγα, όπου θα παραμείνουν έως την Τρίτη 28/07. Η περίοδος ξεκίνησε με την τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού, από τον Σεβ. Δημητριάδος κ.Ιγνάτιο, στο προσευχητάρι της Κατασκήνωσης.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ