Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πανηγυρίζει το Μοναστήρι της Κάτω Ξενιάς

Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2015



 

Την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς την Κυριακή 23/8, ολοκληρώνοντας, με τον πλέον επίσημο τρόπο, τον Θεομητορικό εορτασμό του Αυγούστου.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεστεί την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., στον προαύλιο χώρο της παλαιάς και ιστορικής Ιεράς Μονής Ξενιάς, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Τον κ. Σεραφείμ, θα πλαισιώσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Ανήμερα της εορτής, στον ίδιο χώρο, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

 

Την Απόδοση της εορτής πανηγυρίζουν, επίσης:

 

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, Ιεροκήρυξ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ