Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2015 - Αφήγηση Συναξαρίου Αγίου Ευσταθίου Πλακίδα από τον Σεβ.Δημητριάδος κ.Ιγνάτιο, στην Ι. Μ. Παμ. Ταξιαρχών Πηλίου

Τετάρτη, 19 Αυγούστου, 2015



 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2015».
Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων, όπου χοροστατούσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, παρουσίασε εξαιρετικές μουσικές εκδηλώσεις επιπέδου, σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, αλλά και στο ανοιχτό Δημοτικό θέατρο Βελίκας «Θάλασσα».
Σκοπός να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών.

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου, πλήθος προσκυνητών παρακολούθησε την Ιερά παράκληση και στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του Μοναστηριού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφηγήθηκε το συναξάρι του Αγίου Ευσταθίου του Πλακίδα και ο χορός των μοναζουσών απέδωσε πολύ όμορφα ύμνους και τραγούδια για την Παναγιά μας.
Η Εκδήλωση ήταν ενταγμένη και στο 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό - Εξωραϊστικό Σύλλογο «Κένταυρος».





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ