Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Συνάντηση ευχαριστίας Μητροπολίτου και Εθελοντών του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών και του Κοινωνικού Φαρμακείου

Δευτέρα, 18 Ιουλίου, 2011



Δείπνο αγάπης και ευχαριστίας παρέθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στους εκπροσώπους των φορέων που, εθελοντικά και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, συμμετέχουν στο έργο του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών της τοπικής Εκκλησίας και του Κοινωνικού Φαρμακείου, που δραστηριοποιούνται στην κοινωνία του Βόλου από τον περασμένο Μάρτιο.

Το δείπνο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Δικηγορικό κόσμο της περιοχής μας, καθώς και μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Λαρίσης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας και των Γιατρών της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ιγνάτιος είχε την ευκαιρία να καταγράψει την θετική εμπειρία από την μέχρι τώρα λειτουργία του Σταθμού και να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συμμετέχοντες, που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των άμεσων και τρεχουσών αναγκών πλειάδος συμπολιτών μας, σ' αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο που διέρχεται ο τόπος.

Ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε, επίσης, τις σκέψεις του για την επέκταση του έργου του Συμβουλευτικού Σταθμού με την προσθήκη εκπροσώπων του ψυχιατρικού κόσμου, καθώς και ειδικών ψυχολόγων, με την συνεργασία των αναλόγων φορέων, ενώ αναφέρθηκε και στην ιδέα της ενεργοποίησης συνταξιούχων εκπαιδευτικών για την δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών, ιδέα η οποία μελετάται.

Έγινε, επίσης, ειδική αναφορά στην  συνεργασία του Κοινωνικού Φαρμακείου με την Κοινωνική Πρόνοια, αλλά και στην προοπτική συνεργασίας με το Νοσοκομείο του Βόλου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την χαρά και τον ενθουσιασμό τους από τη συμμετοχή στο έργο του Συμβουλευτικού Σταθμού, αλλά και την ικανοποίησή τους από την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και να προγραμματίσουν την καλύτερη δυνατή παρουσία των δύο νέων κοινωνικών δομών της τοπικής κοινωνίας, που λειτουργούν αποτελεσματικά υπό την  καθοδήγηση και ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως.   

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ