Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2015 - Λόφος Επισκοπής - Video

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2015



 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2015».
Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» , μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων, όπου χοροστατούσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, παρουσίασε εξαιρετικές μουσικές εκδηλώσεις επιπέδου σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, αλλά και στο ανοιχτό Δημοτικό θέατρο Βελίκας «Θάλασσα».
Σκοπός να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα , να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών.

Την Πέμπτη 13/8, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (στην κορυφή του λόφου), με την παρουσία του Επισκόπου μας κ. Ιγνατίου, ψάλθηκε ο Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγίαν Θεοτόκο. Αμέσως μετά, στον αύλειο χώρο του ναού, πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη και εξαιρετικού ενδιαφέροντος συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια, από πολλά μέρη της Ελλάδος, που έχουν σημείο αναφοράς το πρόσωπο της Παναγίας.

Στη συναυλία αυτή συμμετείχαν η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «ΙΩΝΙΑ», με διευθυντή τον Νεκτάριο Δεμελή, επίλεκτο μουσικό, πρωτοψάλτη και καθηγητή της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής και ο Βασίλης Αγροκώστας - διακεκριμένος μουσικολόγος, πολυσύνθετος καλλιτέχνης (με κορυφαίες συνεργασίες), συνθέτης και εξαίρετος τραγουδιστής.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ