Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Οι Αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος γιόρτασαν τον Προστάτη τους Άγιο Δάνακα

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2011
eorti_agiou_danakos5

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου Αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεως γιόρτασαν τη μνήμη του προστάτη τους, Αγίου Δάνακος του Αναγνώστου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Χριστού Βόλου.


Κατά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, έλαβαν μέρος 20 και πλέον Αναγνώστες και Ιερόπαιδες, ενώ πραγματοποιήθηκε και χειροθεσία νέου Αναγνώστου, φοιτητή της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προσφωνώντας τον νέο Αναγνώστη ο κ. Ιγνάτιος παρομοιάζοντας τους νέους της Εκκλησίας με τους Τρεις Παίδες της Παλαιάς Διαθήκης, σημείωσε ότι, ενώ βρίσκονται στο καμίνι της αμαρτίας, το οποίο συντηρεί γύρω τους το πνεύμα του κόσμου, εντούτοις, με τη χάρη του Θεού, μένουν αλώβητοι από την φθορά και τον πνευματικό μαρασμό.

Τον Θείο κήρυξε ο Αναγνώστης Φιλοκτήμων Σταμόπουλος, πτυχιούχος Θεολογίας, οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της Κυριακής αλλά και στον βίο του Αγίου Μάρτυρος Δάνακος του Αναγνώστου. Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε κοπή Βασιλόπιτας και συζήτηση του Μητροπολίτου με τους Αναγνώστες με θέμα «Ευχαριστία: το Μυστήριο της Εκκλησίας». eorti_agiou_danakos1

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την προσφορά γεύματος στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού Μεταμορφώσεως.

 

 

 

 

 

 

eorti_agiou_danakos5eorti_agiou_danakos5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eorti_agiou_danakos5





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ