Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ο Σεβασμιώτατος στη Δήμητρα Αγιάς

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2015



Το πρωί του περασμένου Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου , εορτή της απόδοσης του γεννεσίου της Θεοτόκου , το Βυζαντινό και Δημοτικό εργαστήρι Λάρισας του χοράρχη Θεοδόση Διαμάντη βρέθηκε στη Δήμητρα Αγιάς προσκεκλημένο από το σύλλογο Ρουμάνων , που ζουν και εργάζονται στη Λάρισα και στην Αγιά, προκειμένου να αποδώσει εκκλησιαστικούς βυζαντινούς ύμνους κατά τη διάρκεια του όρθρου και της θειας λειτουργίας , που οι Ρουμάνοι με πρωτοβουλία τους τέλεσαν στον ιερό ναό του χωριού.

Χοροστάτησε και κήρυξε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αγιάς κ.κ. Ιγνάτιος , ενώ απέδωσαν εκκλησιαστικούς ύμνους η ηγουμένη και μοναχές της μονής του Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται στην Ανατολή Αγιάς, χρησιμοποιώντας ως γλώσσα , όπως και ιερείς , άλλοτε την ελληνική και άλλοτε την Ρουμάνικη, γεγονός που χαροποίησε τους Ρουμάνους , οι οποίοι ευχαρίστησαν για αυτό το Μητροπολίτη.

Η συνεύρεση αυτή , όπως τόνισε και ο κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του , ενισχύει την ενότητα των δύο λαών, που έχουν για συνδετικό κρίκο την Ε.Ε. και προπάντων την Ορθοδοξία , την οποία πρέπει, πάση θυσία, να διαφυλάξουμε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας με το Ρουμάνικο σύλλογο το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι στις αρχές Νοεμβρίου θα μεταβεί στο Βουκουρέστι, προκειμένου να αποδώσει εκεί βυζαντινούς ύμνους.

 

Αναδημοσίεση από eleftheria.gr





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ