Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ο Μητροπολίτης Δημητριαδος σε λατρευτικές συνάξεις στο Βόλο και στην Αγιά

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2015



Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου τέλεσε, την Κυριακή 18/10, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Ιερείς του Ναού και πλήθος πιστού λαού, που είχαν την δυνατότητα να λειτουργηθούν και να κοινωνήσουν κατά τα πρότυπα της Αποστολικής περιόδου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αγιά, όπου τέλεσε τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Παρεκκλησίου της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας, που βρίσκεται εντός του παλαιού πύργου της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

Την ίδια ημέρα ο Σεβ. τέλεσε τον αγιασμό της ενάρξεως των συναντήσεων του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου «Οι Τρείς Ιεράρχες». Στη συνέχεια απηύθυνε σύντομη ομιλία προς τους παρευρισκόμενους, σχετική με τα τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα, ενώ είχε και την ευκαιρία να τους μεταφέρει την εμπειρία του από την Ε' Προσυνοδική Πανορθόδοξη Διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Σαμπεζύ της Γενεύης  και στην οποία συμμετείχε ως μέλος της τριμελούς αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ