Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Σε πλήρη λειτουργία ο Σ.Σ. Υποστήριξης Πολιτών

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2015



 Σύσκεψη για την επαναλειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών και του Κοινωνικού Φαρμακείου, κατά την τρέχουσα Εκκλ/κή χρονιά, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/10, υπό την προεδρεία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης, ο Πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας κ. Ιωάννης Κόνσουλας, ο Αρχιμ. Σεβαστιανός Ζερβός, Ψυχολόγος και η Υπεύθυνη του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογενείας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αντωνία  Παπαγεωργίου.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2012 και λειτουργεί με την συνεργασία όλων των κοινωνικών φορέων της πόλης. Σκοπός του είναι η δωρεάν παροχή συμβουλών σε πολίτες που αδυνατούν να επιλύσουν προσωπικά τους προβλήματα, διότι δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν κάπου οργανωμένα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

Α.  Η επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη  6 - 8μ.μ. και κάθε Τρίτη και Πέμπτη 11π.μ. - 1μ.μ.

Β) Ο επαναπροσδιορισμός Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών ως εξής:

1) Παροχή συμβουλών για οικονομικά και λογιστικά θέματα από τα Μέλη του Συλλόγου Οικονομολόγων - Λογιστών και του Συλλόγου Φοροτεχνικών-Ελευθέρων Επαγγελματιών Βόλου, με  προκαθορισμένα ραντεβού.

2) Παροχή συμβουλών από Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους, από ορισθέντα μέλη των ως άνω Συλλόγων με προκαθορισμένα ραντεβού.

3) Παροχή υπηρεσιών από Εθελοντές Ιατρούς, κάθε Τρίτη  11π.μ. - 1μ.μ.

4) Παροχή ψυχολογικής στήριξης από ομάδα ψυχολόγων, υπό τον π. Σεβαστιανό Ζερβό, κάθε Τρίτη και Πέμπτη  6 - 8μ.μ.

     Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Σ.Σ.Υ.Π., καθώς και για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 24210 28833.

 

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ