Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πανηγύρεις Αγίου Νεκταρίου

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2015



 

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, εορτάζει η Εκκλησία μας την Δευτέρα 9/11.

 

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στις 4 μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου και στις 5 μ.μ. ο μεθεόρτιος Εσπερινός και τα εγκώμια του Αγίου, στο τέλος των οποίων θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους πέριξ του Ναού.

 

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου πανηγυρίζει, επίσης, το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του παλαιού Επισκοπείου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροσταστούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, ο οποίος θα ομιλήσει. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ