Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Νέος Μοναχός στη Μητρόπολή μας

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, 2015



Στις τάξεις των Μοναχών και της Μοναστικής αδελφότητας της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, εντάχθηκε ο νέος Μοναχός π. Ιωήλ (κατά κόσμον Παναγιώτης) Ποδαρόπουλος, η ρασοφορία του οποίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/11, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης του Εκκλ/κού Ξενώνα της Άλλης Μεριάς, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης, ένας στενός κύκλος ανθρώπων, κληρικών και λαϊκών, συνδεδεμένων με τον νέο Μοναχό, συντόνισε τις προσευχές του προς Κύριον, ώστε ο π. Ιωήλ να καταστεί άξιο μέλος της Μοναστικής κοινότητας της Τοπικής μας Εκκλησίας, αρχικώς, και κατόπιν του ιερού Κλήρου αυτής, καθότι χαρακτηρίζεται για την ευλάβεια, την κατά Θεόν μόρφωση, όσο και την θύραθεν γνώση, αλλά και τον πόθο για την διά βίου ολοκληρωτική διακονία της Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, βαθιά συγκινημένος, αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια του π. Ιωήλ, ο οποίος μεγάλωσε σε μία εκλεκτή Χριστιανική οικογένεια και συνέδεσε πολύ σύντομα τη ζωή του με την Τοπική μας Εκκλησία και τον Επίσκοπο, χαράζοντας από νωρίς τον δρόμο της αφιερώσεώς του. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε τον ρόλο της οικογένειας στην πορεία του νέου Μοναχού και επεσήμανε την χαρά και την ευλογία που πλέον και η ίδια λαμβάνει. Επίσης, εξήρε τον ρόλο και του πνευματικού του πατρός, Πρωτ. Γεωργίου Σχοινά, κληρικού διακεκριμένου και χαρισματούχου, που επιτελεί σπουδαίο έργο στην διακονία της νεολαίας στην περιώνυμη πόλη των Αθηνών.

«Η σημερινή ημέρα μας γεμίζει ελπίδα», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, «ότι ζει Κύριος ο Θεός. Σ' Εκείνον προσευχόμαστε να περιβάλει με την Χάρη και την δύναμή Του τον π. Ιωήλ, για να αντιμετωπίζει πνευματικώς και τις χαρές και τις λύπες της διακονίας του...». Τον κάλεσε να έχει τα μάτια του στραμμένα πάντοτε στον ουρανό και να επικαλείται την ευλογία και προστασία της Παναγίας Ξενιάς.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε και τις ιδικές του πολύτιμες και αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες, καθώς την ίδια ημέρα, προ 17 ετών, ενθρονίστηκε ως Ποιμενάρχης της Τοπικής μας Εκκλησίας, ξεκινώντας ένα νέο ταξίδι στον χώρο της Εκκλ/κής διακονίας, συναρπαστικό, καρποφόρο και δημιουργικό.

Η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Ιωήλ θα τελεστεί το Σάββατο 21/11, εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ